05-12-03

Roosjes spekzwoerdvet

(stukje in bold is van "maniak")
 
Roosje keek door het raam. Waar bleef haar vent toch ? Ze had zich al van boven tot onder ingesmeerd met spekzwoerdvet, want dat had hij graag. Ze besloot het fornuis aan te zetten. Helaas was het gasvuur toevallig net die dag defect en het hele huis ontplofte. Het spekzwoerdvet vatte vlam en Roosje liep als een brandende toorts door de tuin. Gelukkig belandde ze in het zwembad van de buurman waar ze helaas in verdronk.

Als geluk bij een ongeluk bleef haar konthaar intact. Het werd dan ook afgemaaid en er werden nog ettelijke kussens mee gevuld.
 
...Niemand had eraan gedacht, het konthaar na te kijken, neen, het werd achteloos in de klaarliggende kussenslopen gepropt. De spekpater stond al klaar om al die Roosje's Konthaar Kussens (=RKK's) in zijn camion te laden en te transporteren naar het noodlijdende Biafra. MAAR!!! Er waren miniscule deeltjes Roosje aan de kontharen blijven kleven, enkele moleculen per konthaar slechts... Nu is het algemeen geweten dat enkele menselijke moleculen, klevend aan een konthaar, door spekzwoerdvet gekatalyseerd worden, ze gaan groeien...en groeien....en jawel, aan ieder konthaar vormde zich een Roosje-kloon - dit allemaal in de camion van een nietsvermoedende spekpater, die luid Dana Winner fluitend zich camions-gewijs een weg baande door de Sahara, op weg naar Biafra... Daar er ginds een vreselijk tekort is aan calorieën, bleven die Roosje-klonen in de RKK's op hun honger zitten, en als gevolg daarvan ontieglijk klein, met hun iele vingertjes gepropt in hun iele oortjes om zich te beschermen tegen de spekpatersfluit...

Intussen kwam de vent van Roosje - na een lange dag werkzaam te zijn geweest - huiswaarts.  Hij had de secretaresse twee maal een beurt moeten geven, een heel karwei, want het mens was nogal moeilijk proper te krijgen. Hij vroeg zich ook af waarom hij haar altijd in bad moest stoppen, het leek wel alsof ze hem viseerden.  In gedachten verzonken liep hij met een smak tegen de openstaande deur wat hem vreselijk kwaad maakte, normaal liep het tegen de gesloten deur aan. Net toen hij zich voornam om Roosje konthaarsgewijs in de kelder te smijten, bemerkte hij de brandplekken op de deur. Onmiddellijk begreep hij wat er aan de hand was, Roosje had hem bedrongen met de buurvrouw, de slet. Woedend ging hij naar de slaapkamer waar hij een ongelofelijke wanorde aantrof. Blijkbaar was er een dief langs geweest in huis. Omdat het aantal verhaallijnen nu toch wel verwarrend groot werd, besloot de vent van Roosje te gaan slapen.

08:11 Gepost door K. Ankerlijer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.